De triple-transitie opgave


We staan voor de enorme maatschappelijke opgave van drie noodzakelijke transities: de klimaatopgave, de energietransitie en de circulaire economie. Deze drie systeemveranderingen hangen nauw met elkaar samen en kunnen niet los van elkaar worden gezien.

De politiek, organisaties en het bedrijfsleven worden geconfronteerd met deze drie samenhangende opgaven. Hoe moeten de drie vraagstukken in samenhang worden vormgegeven? Hoe te acteren op het snijvlak van die complexe opgaven en waar te beginnen?

Je hoort het tijdens het eerste Jaarcongres Transitiemanagement op donderdag 21 november 2019. Een dag vol nieuwe inzichten, kennis en praktische tools.

Wat kun je verwachten?

Inspirerende sprekers schetsen het actuele beleid en reiken tools aan om aan de slag te gaan met jouw eigen transitie

Met Jan Jonker, Derk Loorbach, Diederik Samsom, Carola Wijdoogen, Michel Schuurman, Rob van der Rijt en Youth Climate NL 

Verdieping op het gebied van energietransitie, klimaatopgave en circulaire economie 
 Uit jouw comfortzone: van beleid naar actie!

 

 

 

 

 

 


Boek cadeau!

Schrijf je in en krijg dit boek CO2-neutraal ondernemen - Zo doe je dat! geschreven door Rob van der Rijt cadeau! Een praktisch boek over energie besparen en duurzaam opwekken in vijf stappen. Lees hier meer over deze uitgave.

Klik hier en schrijf je nu in! 

 

 

 

 Transitie: Urgentie en Lef

De transitie-opgaven lossen we niet op door weg te kijken. Ze zijn een in-en-in maatschappelijke en economische organisatie-opgave. Een transitie vraagt immers om fundamenteel anders organiseren. Maar eigenlijk hebben we daar als maatschappij, en dus ook als regering, geen goed antwoord op. Dus vallen we onbewust terug op een ‘verbeter- en verminder-antwoord’. Het lijkt alsof de oplossing bestaat uit minder koeien en minder snel. Maar het is niet zo moeilijk om de klok erop gelijk te zetten dat we volgende week de volgende crisis krijgen. Daar praten we dan een dag of wat op hoge toon over en dan worden we ingehaald door de volgende crisis.

Maar de vraag is natuurlijk waarom we niet meer doen?

event management software
 event management software